Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Uczeń "Rolnika" w finale XLVII Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych 2024!

Uczeń "Rolnika" w finale XLVII Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych 2024!

Druga tura wyborów samorządowych na Pomorzu. 82 kandydatów w walce o urząd i głosy

Druga tura wyborów samorządowych na Pomorzu. 82 kandydatów w walce o urząd i głosy

Polecamy

Tragiczny wypadek. Rowerzysta zginął w zderzeniu z ciężarówką

Tragiczny wypadek. Rowerzysta zginął w zderzeniu z ciężarówką

Stal Gorzów rozjechana przez Motor Lublin |ZAPIS RELACJI LIVE

Stal Gorzów rozjechana przez Motor Lublin |ZAPIS RELACJI LIVE

Wyniki, strzelcy 21. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej [20/21 kwietnia 2024]

Wyniki, strzelcy 21. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej [20/21 kwietnia 2024]