Jak przyrządzić rydze?
Najpierw rydze czyścimy i myjemy z leśnych pozostałości. Następnie przygotowujemy w osobnym talerzu bułkę tartą i w drugim jajko. To ostatnie wbijamy do talerza i mieszamy podobnie, jak przy wykonaniu jajecznicy.
Następnie rydze bierzemy w rękę i dosolamy do smaku. Kolejno maczamy je w jajku i w bułce tartej - podobnie jakbyśmy szykowali kotleta schabowego.
Później wlewamy do patelni olej i stawiamy na kuchenkę gazową. W taki sposób przygotowane rydze wkładamy na nagrzaną patelnię z olejem i smażymy przez kilka minut. Radzimy to robić na małym płomieniu gazu, aby grzybów nie przypalić.
To tylko jeden z pomysłów na danie rydzowe. Smacznego.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?