MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wiele składników odżywczych zawartych w szparagach jest...
fot. Pixabay

Surowe szparagi nadają się do jedzenia? Komu mogą zaszkodzić? Sprawdź najważniejsze informacje o tym przysmaku!

Czy szparagi trzeba gotować?

Wiele składników odżywczych zawartych w szparagach jest wrażliwych na obróbkę termiczną. To chociażby witamina C i witaminy z grupy B 1 i 9. Nie oznacza to jednak, że po podgrzaniu szparagi będą ich zupełnie pozbawione. Nie! Pod warunkiem, że ich nie rozgotujemy.

Zobacz również

Koncert Urszuli Dudziak z okazji 10-lecia CK "Browar B." we Włocławku. Zdjęcia, wideo

Koncert Urszuli Dudziak z okazji 10-lecia CK "Browar B." we Włocławku. Zdjęcia, wideo

Tak kibice Jagiellonii Białystok wspierali swoich na meczu z Piastem Gliwice

Tak kibice Jagiellonii Białystok wspierali swoich na meczu z Piastem Gliwice

Polecamy

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”