MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Biesiada Kabaretowa z gwiazdami. Świetna zabawa i mnóstwo humoru na Kadzielni [FOTO]

Biesiada Kabaretowa z gwiazdami. Świetna zabawa i mnóstwo humoru na Kadzielni [FOTO]

Galicyjski Piknik Kolejowy już 23 czerwca w Kasinie Wielkiej

Galicyjski Piknik Kolejowy już 23 czerwca w Kasinie Wielkiej

Polecamy

Tę zupę zrobisz ze szlachetnych grzybów. Po prostu rozpływa się w ustach

Tę zupę zrobisz ze szlachetnych grzybów. Po prostu rozpływa się w ustach

Burza w górach? Poznaj wskazówki, które mogą uratować ci życie

Burza w górach? Poznaj wskazówki, które mogą uratować ci życie

Znasz polski „pałac Disneya”? To bajkowe miejsce skrywa mnóstwo atrakcji

Znasz polski „pałac Disneya”? To bajkowe miejsce skrywa mnóstwo atrakcji