MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki...
fot. Nemoel Nemo/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 2. Omlety

Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki termicznej to jednak w przypadku jajek jest ono stosowane przez krótki czas. Dzięki temu nie pozbawia ich wartości odżywczych i pozwala na zlikwidowanie mogących się do nich dostać z powierzchni skorupki bakterii. Omlet przygotowujemy dodając do niego inne wartościowe składniki takie jak szczypior, cebulkę, paprykę czy pomidora co sprawia, że danie zyskuje jeszcze więcej wartości odżywczych i jest bardzo sycące.

Zobacz również

Wypadek na drodze nr 690 w gminie Boguty-Pianki

Wypadek na drodze nr 690 w gminie Boguty-Pianki

Marciniak zadebiutował na Euro. Anulował trzeciego gola Lukaku!

Marciniak zadebiutował na Euro. Anulował trzeciego gola Lukaku!

Polecamy

Co robić w najkrótszą noc w roku, czyli w noc świętojańską? Poznaj tradycje

O TYM SIĘ MÓWI
Co robić w najkrótszą noc w roku, czyli w noc świętojańską? Poznaj tradycje

Latem możesz mieć niedobór tych 2 witamin. Sprawdź, jak go uzupełniać

Latem możesz mieć niedobór tych 2 witamin. Sprawdź, jak go uzupełniać

Wyśmienita zapiekanka z mięsem mielonym. Szybka i prosta do wykonania

Wyśmienita zapiekanka z mięsem mielonym. Szybka i prosta do wykonania