MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki...
fot. Nemoel Nemo/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 2. Omlety

Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki termicznej to jednak w przypadku jajek jest ono stosowane przez krótki czas. Dzięki temu nie pozbawia ich wartości odżywczych i pozwala na zlikwidowanie mogących się do nich dostać z powierzchni skorupki bakterii. Omlet przygotowujemy dodając do niego inne wartościowe składniki takie jak szczypior, cebulkę, paprykę czy pomidora co sprawia, że danie zyskuje jeszcze więcej wartości odżywczych i jest bardzo sycące.

Zobacz również

W Sopocie stanął pomnik… najstarszej rośliny świata

W Sopocie stanął pomnik… najstarszej rośliny świata

Przegląd sił przed meczem Polska - Holandia na Euro 2024. Kto ma lepszą kadrę?

Przegląd sił przed meczem Polska - Holandia na Euro 2024. Kto ma lepszą kadrę?

Polecamy

Najlepsza maść na siniaki, stłuczenia i krwiaki. Kosztuje grosze i działa cuda

Najlepsza maść na siniaki, stłuczenia i krwiaki. Kosztuje grosze i działa cuda

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!

Jakie bóstwo ci patronuje? Sprawdź horoskop egipski

Jakie bóstwo ci patronuje? Sprawdź horoskop egipski