MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Regularne spożywanie grillowanego mięsa wiąże się z ryzykiem...
fot. alexraths/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Osoby z wysokim ciśnieniem a jedzenie z grilla

Regularne spożywanie grillowanego mięsa wiąże się z ryzykiem wysokiego ciśnienia krwi – tak wynika z badania przedstawionego na American Heart Association's 2018 Epidemiology and Prevention - Lifestyle and Cardiometabolic Health Scientific Sessions. Osoby, które grillowały swoje mięso częściej niż 15 razy w miesiącu, miały o 17% wyższe ryzyko wystąpienia wysokiego ciśnienia krwi niż osoby, które jadły jedzenie z grilla mniej niż cztery razy w miesiącu.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Lubawie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Lubawie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Bukownie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Bukownie, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz