Była więc zupa krem z białych warzyw ozdobiona i wzmocniona pieczonymi pestkami dyni, na drugie przygotowano pstrąga smażonego w śmietanie, kolorowe roladki z piersi drobiowych, purée ziemniaczane z masłem i chrzanem, a wszystko muśnięte własnoręcznie zrobionym malinowym sosem winegret. Pychota.
Seniorzy, oprócz samodzielnego wykonania w/w smakołyków, sami dekorowali talerze, usługiwali sobie przy stole i w ogóle pełen Wersal. Ponadto, aby oczy cieszyły się nie tylko tym, co na talerzu, przygotowano piękny wystrój świątecznego stołu.
- Wszyscy otrzymali pamiątkowe dyplomy i zaproszenie na kolejne kulinarne warsztaty - podsumowuje Teresa Rysztak. - To było bardzo pyszne i niezwykłe popołudnie dla grupy postomińskich seniorów.
iPolitycznie - Jeśli KE nas nie posłucha, będziemy żądać rekompensat
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?