MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez...
fot. Andrea Piacquadio / Pexels

Co się dzieje z twoim organizmem, kiedy jesz arbuza? Nie tylko dobre rzeczy! Nie każdy powinien go jeść

Nadmierne spożycie arbuza może powodować problemy trawienne

Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez bakterie jelitowe, co u osób z problemami trawiennymi może prowadzić do objawów takich jak wzdęcia, ból brzucha i biegunki. Ze względu na dużą zawartością fruktozy, spożycie owocu powinny ograniczać osoby znajdujące się na diecie eliminacyjnej FODMAP, czyli np. te z zespołem jelita drażliwego.

Zobacz również

ME w kajakarstwie górskim. Srebrny medal Klaudii Zwolińskiej

ME w kajakarstwie górskim. Srebrny medal Klaudii Zwolińskiej

6. Memoriał Ireny Szewińskiej w Bydgoszczy. Są kolejne nazwiska gwiazd mityngu

6. Memoriał Ireny Szewińskiej w Bydgoszczy. Są kolejne nazwiska gwiazd mityngu

Polecamy

„Koniec marzeń”? Wrażenia ósmoklasistów po egzaminie z matematyki

„Koniec marzeń”? Wrażenia ósmoklasistów po egzaminie z matematyki

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki

Policja w Sławnie przechwyciła ponad 4 kg narkotyków. Zabezpieczyła też gotówkę

Policja w Sławnie przechwyciła ponad 4 kg narkotyków. Zabezpieczyła też gotówkę