Po akcji „Święto pieczonego jabłka” przyszedł czas na „Święto pieczonego ziemniaka”. Uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowali poczęstunek w postaci ziemniaka nadziewanego cebulką, boczkiem, masłem czosnkowym i serem. Na zajęciach praktycznych pod okiem opiekuna przygotowali ten smakołyk, a następnie częstowali zarówno grono jak i szkolne koleżanki i kolegów. W ofercie był również "ziemniak z ogniska". W holu prezentowana była gazetka w której można było przeczytać o właściwościach leczniczych ziemniaka.
# Patronkami akcji wspierającej polskie warzywa i owoce są Magdalena Karbowiak i Natalia Stachowicz.
Dyrektor Zamku Królewskiego w Warszawie przyjechał do Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?